Pentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si cu praful de copt. Compoz
Pentru blat, se freaca spuma 6 galbenusuri cu zahar, albusurile se bat spuma.Se adauga faina amestecata cu pudra de cacao si cu praful de copt.
Compozitia se aseaza intr-o tava (35 x 25) tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incalzit dinainte, fara a-l deschide 20 de minute. Dupa ce se face proba cu andreaua, se mai lasa 10 minute.
Se scoate blatul, se unge cu umplutura dupa care urmeaza crema.
Umplutura: 250 g nuci macinate se amesteca cu 150 g zahar pudra.
Crema: 4 oua se amesteca cu 6 linguri zahar pudra, o lingura de cacao si 2 linguri de faina. Crema se prepara pe un vas cu apa clocotita, se amesteca continuu pana se ingroasa, se raceste. Se amesteca usor cu 200 g margariana Rama si se niveleaza pe stratul de nuci macinate. Suprafata se presara cu ciocolata rasa.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu caise
Tarta cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzRetete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.
Desert inghetata de mango si vanilie
Comentarii