Se amesteca praful de copt cu faina, dupa care se framanta cu margarina. Drojdia inmuiata in lapte se toarna peste faina, si, adaugand si restul de in
Se amesteca praful de copt cu faina, dupa care se framanta cu margarina. Drojdia inmuiata in lapte se toarna peste faina, si, adaugand si restul de ingrediente, se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in 3. Din prima parte se intinde o foaie potrivita pentru tava si se asaza in tava tapetata cu faina, dupa care se fac in ea niste gaurele cu furculita. Se unge cu gem de caise, si se presara cu jumatate din cantitatea de nuci tocate amestecate cu zahar. A doua foaie se pune peste umplutura, si se procedeaza la fel ca in cazul primei foi. Peste aceasta vine ultima foaie. Se lasa sa creasca timp de o ora, dupa care se gaureste cu furculita si se baga la cuptor. Intre timp se prepara o glazura din cacao, unt si zahar, cu care se unge prajitura scoasa din cuptor.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu capsuni
Prajitura cu caise
Prajitura cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaMai stiti cornurile alea pufoase inspirate din reteta minunata a diacontei? Iaca, am facut si placinta din aluatul ala si...
Placinta pufoasa cu mereReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii