Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, impreuna cu laptele. Se adauga untul taiat bucatele si zaharul, amestecandu-se
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, impreuna cu laptele. Se adauga untul taiat bucatele si zaharul, amestecandu-se cu o lingura de lemn, sa se topeasca zaharul si ciocolata. Se adauga miezul de nuca macinat si se da la racit. Se incorporeaza esenta de rom, scortisoara si ouale intregi. La sfarsit se adauga faina, in ploaie, omogenizandu-se.
Se unge o tava cu unt si se toarna aluatul. Se coace la foc moderat. Cand este gata se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptorul deschis. Se taie in romburi si se presara deasupra miez de nuca macinat.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii