Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de minute, apoi intindem o foaie i
Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de minute, apoi intindem o foaie in tava unsa si tapetata si coaceti-l la foc potrivit.
Si pentru al doilea aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit. Coaceti blatul al doilea intr-o tava egala ca marime cu prima.
Ungeti primul blat cu un amestec obtinut din gem si nuci. Deasupra puneti al doilea blat. Peste acesta intindeti glazura pe care o obtineti asa: se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugam la sfarsit nucile macinate.
Punem la cuptor pentru 10-15 minute, pana se intareste putinsi se coloreaza in galbui.
Taiem prajitura abia dupa ce s-a racit
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii