Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile pe rand. Se amesteca bine si se adauga un praf de copt, stins cu zeama de la o jumatate de
Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile pe rand. Se amesteca bine si se adauga un praf de copt, stins cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se adauga faina in ploaie si coaja rasa de lamaie. Aluatul obtinut, trebuie se fie mai lichid si se va turna intr-o tava tapetata. Se lasa apoi la copt. Se pregateste o glazura din 4 albusuri batute spuma tare impreuna cu nucile macinate si zaharul. Glazura se toarna peste aluatul intarit, se intinde bine si se lasa din nou la cuptor, la copt. Se scoate dupa o jumatate de ora si se raceste.
Prajitura se serveste taiata in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Amandine cu crema de ciocolata
Gogosi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii