Se prajesc usor nucile in cuptor, apoi se piseaza marunt. Se freaca 2 galbenusuri cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Se adauga nucile si inca un
Se prajesc usor nucile in cuptor, apoi se piseaza marunt. Se freaca 2 galbenusuri cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Se adauga nucile si inca un ou intreg si se continua sa se amestece energic. Se adauga zeamilul si cele 2 albusuri batute spuma. Cu compozitia obtinuta se umple pe 3/4 o forma unsa cu unt si se introduce la cuptor. Se coace la foc slab. Se taie dupa racire.
Se poate presara cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu nuci
Cornulete nuca
Cornulete de post
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaÎntotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel...
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarellaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii