Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde
Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde foarte subtire. Se intinde bine intr-o tava tapetata cu unt si faina astfel incat aluatul sa ajunga si pe lateralul tavei. Apoi albusurile se amesteca cu zaharul la care sa adauga bucatile de nuci curatate cu atentie. Inainte sa se amestece nucile trebuiesc analizate bine pentru a nu ajunge si coji in prajitura. Aceasta compozitie se pune pe foc mic si se amesteca pana primeste o culoare aurie. In final acest amestec se intinde peste aluatul din tava, se pune la cuptor si se coace timp de aproximativ 15 minute. Din ingredrientele sus mentionate se obtin aproximativ 16 prajituri.
Alte crema prajituri
Crema ciocolata
Crema de vanilie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii