Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia cratita la o parte si se adau
Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia cratita la o parte si se adauga treptat faina,se bate in continuare cu mixerul pina ce faina s-a incorporat. Apoi se adauga nucile taiate marunt cu cutitul ,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat si esenta dupa preferinta. Intre timp in alt vas se bat bine de tot cele trei albusuri spuma pina cind se desprinde de pe vas. Spuma astfel formata se adauga la compozitia de mai sus,amestecindu-se cu mixerul la viteza maxima pina se incorporeaza bine de tot.se baga in cuptorul preincalzit cca.30 min. pina capata o culoare aramie. se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca aluat pe ea ,atunci este coapta.Cu un paharel de tuica se aseaza cu gura in jos si se taie primul cerc dupa care se continua cu jumatate de pahar tot asa pina se taie toata prajitura din tava .ATENTIE:PRAJITURA SE TAIE IMEDIAT CIND SE SCOATE DIN CUPTOR ALTFEL AVETI SURPRIZE.
Se serveste rece pudrata cu zahar tos.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaTortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc...
Tort de ciocolata, capsuni si maionezaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii