Prajitura cu nuca-semilune

Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia cratita la o parte si se adau

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr.nuca taiata marunt cu cutitul
  • 150 gr. faina
  • coaja de lamaie sau portocala
  • unt pentru uns tava
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • esenta de rom sau vanilie

Mod de preparare

Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia cratita la o parte si se adauga treptat faina,se bate in continuare cu mixerul pina ce faina s-a incorporat. Apoi se adauga nucile taiate marunt cu cutitul ,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat si esenta dupa preferinta. Intre timp in alt vas se bat bine de tot cele trei albusuri spuma pina cind se desprinde de pe vas. Spuma astfel formata se adauga la compozitia de mai sus,amestecindu-se cu mixerul la viteza maxima pina se incorporeaza bine de tot.se baga in cuptorul preincalzit cca.30 min. pina capata o culoare aramie. se incearca cu o scobitoare sa nu se lipeasca aluat pe ea ,atunci este coapta.Cu un paharel de tuica se aseaza cu gura in jos si se taie primul cerc dupa care se continua cu jumatate de pahar tot asa pina se taie toata prajitura din tava .ATENTIE:PRAJITURA SE TAIE IMEDIAT CIND SE SCOATE DIN CUPTOR ALTFEL AVETI SURPRIZE.
Se serveste rece pudrata cu zahar tos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza
Bucataras.RO

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc...

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide