Se mixeaza untul pana se albeste. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga galbenusu
Se mixeaza untul pana se albeste. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare, dupa care se adauga galbenusurile celor 5 oua.
Se adauga apoi laptele, ouzo, vanilia si nuca de cocos.
Separat se bat albusurile spuma. Adaugam compozitiei cu nuca de cocos faina cu praful de copt, dupa care se incorporeaza usor usor si albusurile batute spuma.
Se unge o tava 30 cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in tava si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Separat se face siropul din zahar si apa, iar la final se adauga zeama de lamaie. Se toarna siropul fierbinte peste prajitura racita.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu nuca de cocos si sirop a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca de cocos gasiti aici:
Prajitura cu 2 nuci,
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata,
Tarta cu nuca de cocos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzde trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)
Paste cu branza la cuptor
Comentarii