Prajitura cu nuca

Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pt inca 5

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuca

Ingrediente

  • 1 1/2 nuca tocata marunt
  • 6 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri coniac
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri gris
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • unt pt uns tava
  • sirop:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pt inca 5 minute.

Într-un alt bol amestecati pesmetul, miezul de nuca, o lingura de gris, praful de copt, coaja de portocala, scortisoara si praful de cuisoare.

Adaugati apoi albusurile batute spuma si amestecati pana la omogenizare. Adaugati apoi compozitia intr-o tava de 30 cm care a fost unsa cu unt si apoi tapetata cu o lingura de gris.

Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si tineti-o pentru 40 minute dupa care o scoateti si-o lasati la racit.

Pentru sirop puneti la fiert zaharul si apa si fierbeti pina cand acesta se ingroasa putintel (sa zic 15-20 minute). Aproape de final adaugati zeama de lamaie si lasati sa mai dea intr-un clocot.

Turnati siropul fierbinte peste prajitura racita si taiata si lasati sa absoarba tot lichidul. Este indicat a se astepta cel putin 6 ore pana la servire.
Pofta buna!

Reteta prajitura cu nuca a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Prajitura cu nuca,

Melcisori cu nuca (de post),

Tort cu nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Pizza in forme de briose
Bucataras.RO

Pizza in forme de briose

O gustarica perfecta pentru copii mofturosi carora nu le place pizza din privinta blatului ;) Aceste briose sunt usor de luat...

Pizza in forme de briose
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide