Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata. Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se presoara cu nuca macinata. S
Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata.
Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se presoara cu nuca macinata. Se repeta aceasta operatiune pana terminam lipiile. Deasupra, pe ultima lipie, de asemenea presaram nuca macinata.
Intr-un vas, preparam siropul din 750 ml apa si 500 g zahar in care adaugan si scortisoara si vanilia. Dupa ce a dat cateva clocote, il luam de pe foc si-l rasturnam incet peste lipii. Lasam lipiile sa absoarba siropul, apoi le lasam sa se raceasca.
Prajitura este gata.
Se serveste rece: se taie felii ca si tortul.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm pregatit o cina hranitoare si sanatoasa, plina de culoare si savoare: Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci, sfecla...
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii