Merele sunt încă în livadă, așa că am zis să mai facem o bunătate de toamnă. M-am gândit la o prăjitură cu textură fină, care nici nu necesită coacere. Rețeta este simplă, iar rezultatul este răcoritor.
Blat - Mărunțiți biscuiții digestivi și amestecați cu zahărul; - Topiți untul și adăugați peste biscuiți, amestecând bine; - Pregătiți tava în care doriți să montați prăjitura și turnați amestecul, presand bine; Mousse de mere - Spălați și curățați merele de coajă, dați pe răzătoarea mică; - Puneți merele la foc mic, împreună cu zahărul și scorțișoara; - Lăsați pe foc aproximativ 20-30 de minute, să se pătrundă bine, amestecând des; - Când merele sunt pătrunse, adăugați amidonul și mai lăsați pe foc 5 minute, amestecând; - Apoi luați de pe foc, lăsați să se răcească puțin și apoi mixați cu mixerul la viteză mare, până devine spumos; - După ce s-a răcit, adăugați peste blatul de biscuiți; Cremă ricotta - Bateți smântâna dulce cu zahărul până se întărește puțin; - Separat, mixați ricotta cu 50 ml din nectarul de mere, pentru a căpăta culoare ușor verzuie, apoi adăugați smântâna bătută; - Hidratați gelatina în nectarul de mere rămas, apoi dizolvați-o pe baie de aburi și, după ce a ajuns la temperatura camerei, adăugați-o în compoziție; - Mixați până devine omogen, iar apoi adăugați peste stratul de mere al prăjiturii; - Dați la rece pentru câteva ore;
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii