Cu aceasta prajitura am reusit sa pacalesc familia, care refuza categoric orice idee de dulce cu dovleac. Este fina, gustoasa, si pana nu le-am spus, nu au stiut ca au mancat un dulce cu dovleac!
Blatul este un blat umed. Usor de facut, nu necesita baterea oualor spuma. Se amesteca intr-un bol ouale, uleiul si laptele. In alt bol amestecam ingredientele uscate, cernute. Apoi amestecam cele doua compozitii si la final, adaugam cafeaua fierbinte (eu nu am indulcit pt ca are zahar suficient blatul). Rezulta un blat usor fluid, nu va speriati, se va coace foarte bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cam 30 min sau pana trece proba scobitorii, la foc mediu (cca. 165-170 grade C). Se lasa sa se raceasca in tava blatul, pt ca atunci cand este cald este fragil.
Dupa racire, rasturnam blatul pe o tava sau blat de lemn curat, si indepartam hartia de copt.
Mousse-ul se face astfel: Dam pe razatoare dovleacul si il calim pe foc, impreuna cu zahar tos si putin unt, pana se scade zeama. Lasam sa se raceasca si blendam bine pana obtinem un piure.
Separat batem frisca lichida. Eu folosesc frisca naturala Pilos si pt a se intari bine, adaug o lingura de smantana de consum cu minim 20% grasime pe post de intaritor de frisca. Gelatina o hidratam, o dizolvam pe bain-marie sau in microunde. Incorporam gelatina in piureul de dovleac, apoi incorporam frisca in piure, prin brezare (amestecare de jos in sus, usor, pt a pastra crema aerata). Atentie ... piureul si frisca trebuie sa aiba aceeasi temperatura, pt a nu se taia frisca!!!
Sirop: Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga siropul si apoi se adauga cappucino cu rom pt aromatizare (sau ce aroma va place). Se lasa la racit bine, chiar la frigider.
Asamblare:
Se tapeteaza tava in care am copt blatul cu folie alimentara pt a putea scoate prajitura. Se pune blatul si se insiropeaza. Apoi se adauga mousse-ul de dovleac si se niveleaza, apoi se da la rece 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Apoi se scoate prajitura pe o tava, se portioneaza, se rade ciocolata si apoi se fac aveline de frisca pe fiecare prajiturica in parte.
Optional puteti adauga dovleac confiat peste avelina de frisca (se fierb bucati de dovleac in sirop de zahar). Decorul tine de imaginatia fiecaruia.
Timpul de pregatire este estimativ, deoarece exista multi timpi morti (de asteptare) in prepararea aceste prajituri.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii