Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi este un desert foarte popular mai ales in tarile nordice, dar este foarte indicat copiilor in crestere. Este un mod foarte bun d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu morcovi

Ingrediente

  • 2 cesti de zahar
  • 3/4 ceasca de ulei vegetal
  • 3 oua
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 3/4 ceasca de lapte batut
  • 2 cesti de morcov ras
  • 1 ceasca de fulgi de cocos
  • un ananas ras
  • 2 cesti de faina
  • 2 pliculete de praf de copt
  • 2 pliculete de scortisoara macinata
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 1 ceasca de alune tocate
  • o jumatate ceasca de unt
  • 1 pachet de branza grasa
  • 4 cesti de zahar pudra

Mod de preparare

Prajitura cu morcovi este un desert foarte popular mai ales in tarile nordice, dar este foarte indicat copiilor in crestere. Este un mod foarte bun de a le da celor mici dulciuri sanatoase.

Intr-un bol de amesteca zaharul, uleiul, ouale, 1 pliculet de zahar vanilat si laptele batut. Se adauga morcovii, cocosul, celalalt pliculet de zahar vanilat si ananasul. Intrun castron separat se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea dupa care usor se incorporeaza in amestecul de morcovi. Se adauga si alunele. Se intinde amestecul intr-o tava. Se coace timp de 55 de minute sau pana scobitoarea iese curata din aluat. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se amesteca intrun castron untul, branza celalalt pliculet de vanilie si zaharul pudra pana se face un amestec omogen si mai moale.


Amestecul cu branza se adauga peste prajitura cat inca se afla in tava, apoi se taie in bucati potrivite ca marime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!
Bucataras.RO

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

M-am gandit sa-mi fac cadou de ziua mea ceva buuuuun.....dupa ce am studiat mai multe torturi, a castigat acesta! E de vara...

Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide