Prajitura cu morcov, Starbucks

Prajitura cu morcov, cu crema fina de branza, este foarte asemanatoare cu cea ce se serveste in cunoscutele Starbucks. Este o prajitura pufoasa cu un gust delicios, nu se prepara deloc greu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu morcov, Starbucks

Ingrediente

  • 3 cani / 360 grame faina
  • 4 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 4 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 2 1/2 cani / 500 grame zahar brun
  • 2 cani / 480 ml ulei vegetal
  • 6 oua
  • 2 cani / 260 grame morcov ras
  • 1 1/2 cana / 180 grame nuci
  • 1 cana / 160 grame stafide
  • Crema:
  • 680 grame crema de branza
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura extract vanilie
  • 720 grame zahar pudra

Mod de preparare

BLATUL

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nuscoara si ienibaharul, dam la o part.e in alt bol frecam zaharul cu uleiul, adaugam ouale - amestecam la viteza mare timp de 1 minut, apoi putin cate putin amestecul de faina. Cu o spatula/lingura de lemn incorporam morcovul, nucile si stafidele turnam in 3 tavi si dam la cuptor preincalzit la 175C / 350F in jur de 45 minute - atentie ca se umfla mult in cuptor. Cand blaturile sunt coapte le lasam la racit (aproape 1 1/2 ore).

CREMA

Frecam crema de branza cu laptele si vanilia, adaugam treptat zaharul cand blaturile sunt reci reci adaugam crema. Eu n-am mai avut nuci sa-l imbrac si i-am aruncat cateva firisoare de morcov.


Pofta buna! Reteta Prajitura cu morcov, Starbucks a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia