Prajitura cu morcov, cu crema fina de branza, este foarte asemanatoare cu cea ce se serveste in cunoscutele Starbucks. Este o prajitura pufoasa cu un gust delicios, nu se prepara deloc greu.
BLATUL
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nuscoara si ienibaharul, dam la o part.e in alt bol frecam zaharul cu uleiul, adaugam ouale - amestecam la viteza mare timp de 1 minut, apoi putin cate putin amestecul de faina. Cu o spatula/lingura de lemn incorporam morcovul, nucile si stafidele turnam in 3 tavi si dam la cuptor preincalzit la 175C / 350F in jur de 45 minute - atentie ca se umfla mult in cuptor. Cand blaturile sunt coapte le lasam la racit (aproape 1 1/2 ore).
CREMA
Frecam crema de branza cu laptele si vanilia, adaugam treptat zaharul cand blaturile sunt reci reci adaugam crema. Eu n-am mai avut nuci sa-l imbrac si i-am aruncat cateva firisoare de morcov.
Pofta buna! Reteta Prajitura cu morcov, Starbucks a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauNumai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....
Briose aperitiv cu branza si chimenIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii