Prajitura cu morcov si ananas

Prajitura cu morcov si ananas este o prajitura cu o combinatie inedita si un gust pe masura. Pana si cei mai sceptici vor fi uimiti sa afle ca au mancat o prajitura care contine o leguma, dar cu siguranta vor cere inca o bucata sau, de ce nu, chiar reteta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu morcov si ananas

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 cani faina (uneori pun alba+ integrala)
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 2 lgte praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lgta allspice (puteti inlocui cu un amestec de cuisoare+ scortisoara+nucsoara)
  • 2 lgte scortisoara (eu pun doar una
  • depinde de calitatea ei si de gusturi)
  • 1 1/2 cana zahar (eu pun o cana
  • e suficient)
  • 1 cana ulei (eu pun cam 3/4)
  • 4 oua batute usor
  • 1 conserva ananas zdrobit (450 ml)
  • 2 cani morcov ras fin
  • 1 cana nuci sau stafide (ori jumi-juma)
  • * 1 cana= 250 ml

Mod de preparare

1. Dati morcovii pe razatoarea fina; scurgeti ananasul- eu las putin suc, nu-l scurg tare.

2. Intr-un castron cerneti faina, amoniacul, praful de copt, sarea, allspice si scortisoara. Nu le cern mereu, dar atunci trebuie sa fiti atenti sa nu fie bulgarasi mici si sa nu se omogenizeze bine in compozitie.

3. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati pana devine cremos. Adaugati ouale.

4. Adaugati morcovul, ananasul, nucile si stafidele si amestecati.

5. Turnati compozitia intr-un vas uns cu unt si coaceti la 180 grade Celsius cam 30-40 minute, pana cand e bronzata si scobitoarea iese curata.


Prajitura cu ananas si morcov se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi taiata si se serveste cu zahar pudra pe deasupra sau cu glazura.

Reteta de prajitura cu morcov si ananas a fost propusa pe forumul Culinar.ro de gabi gabi 33372.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa