Prajitura cu migdale si spuma de prune

Prajitura cu migdale si spuma de prune este delicioasa si spectaculoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune, migdale, scortisoara,lamaie.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu migdale si spuma de prune

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 150g migdale macinate
  • 200g prune uscate
  • 4+2 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • putin scortisoara-optional
  • sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Se bat 3 albusuri reci cu 4 linguri de zahar pana devin spuma tare-bezea. Adaugam migdalele macinate si amestecam peste cap. Turnam spuma intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coacem la foc mic-140 grade Celsius o ora. Vom obtine o pricomidala mai mare si mai inalta.

Se deslipeste foaia de copt de pe blat dar se reaseza foaia in tava si blatul peste ea. Daca nu o dezlipiti inainte nu o sa puteti scoate prajitura taiata din tava decat cu tot cu foaie de copt .

Prunele fara samburi puse in apa la inmuiat toata noapte se vor scurge si se vor face pasta cu ajutorul blenderului.Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se mai amesteca putin.

Restul de 3 albusuri se bat spuma cu cele 2 linguri de zahar. Se toarna sucul de lamaie si se mai bate un pic. Se toarna o parte din spuma in crema de prune, se omogenizeaza amestecand peste cap, adaugam si restul de spuma si cu grija sa nu se lase albusurile omogenizam iar. Se toarna spuma de prune peste aluatul copt si se mai coace prajitura 40-60 de minute la 160 de grade Celsius- formeaza o crusta lucioasa si miscand tava nu se misca crema ca o gelatina.


Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si poate fi taiata.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia