Prajitura cu migdale si spuma de prune este delicioasa si spectaculoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune aveti nevoie de faina, zahar, prune, migdale, scortisoara,lamaie.
Se bat 3 albusuri reci cu 4 linguri de zahar pana devin spuma tare-bezea. Adaugam migdalele macinate si amestecam peste cap. Turnam spuma intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coacem la foc mic-140 grade Celsius o ora. Vom obtine o pricomidala mai mare si mai inalta.
Se deslipeste foaia de copt de pe blat dar se reaseza foaia in tava si blatul peste ea. Daca nu o dezlipiti inainte nu o sa puteti scoate prajitura taiata din tava decat cu tot cu foaie de copt .
Prunele fara samburi puse in apa la inmuiat toata noapte se vor scurge si se vor face pasta cu ajutorul blenderului.Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se mai amesteca putin.
Restul de 3 albusuri se bat spuma cu cele 2 linguri de zahar. Se toarna sucul de lamaie si se mai bate un pic. Se toarna o parte din spuma in crema de prune, se omogenizeaza amestecand peste cap, adaugam si restul de spuma si cu grija sa nu se lase albusurile omogenizam iar. Se toarna spuma de prune peste aluatul copt si se mai coace prajitura 40-60 de minute la 160 de grade Celsius- formeaza o crusta lucioasa si miscand tava nu se misca crema ca o gelatina.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si poate fi taiata.
Sursa acestei retete este blogul culinar furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii