Prajitura cu miere

Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 200 gr. zahar
  • 50 gr. margarina
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 borcan gem de caise
  • 1 lingutita faina
  • Pentru crema: 500 ml. lapte
  • 3 linguri gris
  • zahar dupa gust
  • coaja de la o lamiie si zeama de la doua
  • 1 pachet unt
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mierea, zaharul, margarina si laptele se pun intr-un vas, la foc mic pina da in citeva clocote si compozitia isi schimba culoarea. Se lasa la rece apoi se amesteca cu oul, bicarbonatul (nestins dar amestecat in putina faina) si se framinta. Se imparte in patru, se intinde si se coc foile pe fundul tavii.



Crema:

Pachetul de unt se freaca cu zaharul (200 gr. zahar pudra), laptele se pune intr-un vas la foc mic si se adauga grisul mestecind continuu. Cind grisul a fost fiert se da la o parte si sa lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se pune cite o lingura in untul frecat si se freaca in continuu pina se termina ciulamaua de gris. La sfirsit se adauga coaja si zeama de la lamai. Se curata foile de faina si se aseaza crema de gris peste prima si a treia foaie, peste a doua gemul de caise.
Se serveste a doua zi pudrata cu pahar, taiata romburi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide