Pentru concurs deserturi aromate de toamna! O idee pentru un desert de vis!
1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se intaresc. Separat, galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida pana obtinem o crema pufoasa care se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si amestecam usor pana la o omogenizare perfecta. Se coace blatul in tava tapetatat cu hartie pentru copt,cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se taie in 2 parti egale.
2.Se fierbe zaharul pentru sirop cu martini si cu stelutele de anason. Dupa ca a dat in 2-3 clocote adaugam merisoarele si lasam inca 4-5 minute sa fiarba la foc domol. Se scurg merisoarele si oprim siropul lasat si il dam la racit. Se prepara crema mixand branzica cu siropul lasat de merisoare apoi incorporam totul in frisca mixata biner sdi intarita. Se hidrateaza cu 100 ml apa rece gelatina apoi o topim la bain marin, fara sa o fierbem. Adaugam gelatina in crema de branza.
3.Se aseaza prima parte de blat in tava potrivita marimii ei apoi se intinde crema de branza ,se presara deasupra, pe toata suprafata merisoarele scurse, se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana. Se caramelizeaza 150 g zahar, pana devine moro deschis apoi adaugam nucile maruntite in el. Turnam in fir subtire si oul batut ca la omleta, amestecand repede. Se toarna fierbinte deasupra ultimului blt al prajiturii si se niveleaza, presand usor, cu o lingura. Dam prajitura cel purin 2 ore la rece inainte de a o taia in forma dorita. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii