Prajitura cu merisoare si nuci

Pentru concurs deserturi aromate de toamna! O idee pentru un desert de vis!

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu merisoare si nuci

Ingrediente

  • blat;5 oua
  • 5 linguri de Zahar alb
  • 5 linguri de faina
  • 150 ml Margarina
  • un praf de sare
  • umplutura;200 g crema de branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic de gelatina(10 g)
  • siropul lasat de 100 g de merisoare fierte
  • pentru siropul de merisoare;100 g merisoare uscate
  • 100 ml martini rosu
  • 3-4 stelute de anason
  • blat nuci;250 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • 150 g zahar

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se intaresc. Separat, galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida pana obtinem o crema pufoasa care se incorporeaza in albusuri.Se adauga si faina si amestecam usor pana la o omogenizare perfecta. Se coace blatul in tava tapetatat cu hartie pentru copt,cca. 20 minute, la foc potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie cu lama unui cutit apoi se taie in 2 parti egale.


2.Se fierbe zaharul pentru sirop cu martini si cu stelutele de anason. Dupa ca a dat in 2-3 clocote adaugam merisoarele si lasam inca 4-5 minute sa fiarba la foc domol. Se scurg merisoarele si oprim siropul lasat si il dam la racit. Se prepara crema mixand branzica cu siropul lasat de merisoare apoi incorporam totul in frisca mixata biner sdi intarita. Se hidrateaza cu 100 ml apa rece gelatina apoi o topim la bain marin, fara sa o fierbem. Adaugam gelatina in crema de branza.


3.Se aseaza prima parte de blat in tava potrivita marimii ei apoi se intinde crema de branza ,se presara deasupra, pe toata suprafata merisoarele scurse, se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana. Se caramelizeaza 150 g zahar, pana devine moro deschis apoi adaugam nucile maruntite in el. Turnam in fir subtire si oul batut ca la omleta, amestecand repede. Se toarna fierbinte deasupra ultimului blt al prajiturii si se niveleaza, presand usor, cu o lingura. Dam prajitura cel purin 2 ore la rece inainte de a o taia in forma dorita. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce