Prajitura cu mere este o reteta rapida. Ingredientele pentru reteta sunt: mere, faina, oua, apa.
Prajitura cu mere va fi tot timpul de actualitate datorita gustului si a ingredientelor necesare.
Umplutura de mere:
Pentru o prajitura gustoasa de mere care nu necesita mult zahar, trebuie sa alegeti merele cu grija. Eu de obicei inainte sa le cumpar le miros pentru a vedea daca au un miros dulce. Asa veti sti ca nu va fi nevoie de foarte mult zahar.
Spalati bine merele si curatati-le de coaja, scoateti samburii apoi dati-le prin razatoare. Stoarceti merele rase de zeama in exces. Nu aruncati zeama. Va veti putea folosi de ea mai tarziu. Se adauga merele rase intr-o tigaie de teflon (e bine sa nu se lipeasca, altfel vor avea un gust ars), turnati cele doua linguri de ulei si lasati sa fiarba. Cand acestea au scazut, gustati pentru a verifica cat zahar va avea nevoie pentru a fi indulcite. Zaharul se adauga in functie de preferinta. Daca compozitia de mere este mai uscata, puteti adauga un pic din sucul de mere stors pentru a nu se lipi. La final, inainte de a fi luata tigaia de pe aragaz, se adauga scortisoara, jumatate de lingurita pentru aroma. Daca va place cu mai multa scortisoara, puteti adauga mai multa in compozitie. Se fierbe inca 5 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Aluatul pentru prajitura de mere:
Din ingrediente se face un aluat ca pentru chec, insa mai subtire. Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat bine pana se fac spuma, se adauga zaharul pe rand. Vei sti ca spuma de albus va fi batuta bine atunci cand intoarceti vasul invers iar compozitia nu va cadea. Aveti grija aici!
Galbenusurile se freaca cu praful de sare si esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi se adauga peste spuma batuta. Amestecati bine pana se incorporeaza galbenusul cu albusul. Faina amestecati-o cu jumatate de plic de praf de copt. Luati mixerul si incepeti sa incorporati faina in spuma rezultata mai devreme. Aluatul nu trebuie sa iasa foarte gros. La final adaugati cele patru linguri de ulei si amestecati cateva minute cu mixerul pentru omogenizare.
Incalziti cuptorul la temperatura medie. Tapetati tava mai intai cu ulei si apoi faina. Bateti bine sa nu ramana foarte multa faina in tava. Eu folosesc tava rotunda cu perete detasabil. Se toarna jumatate din aluat in tava, rotiti tava pentru ca aluatul sa se prinda si de pereti. Dupa ce s-a intins bine aluatul se introduce tava la cuptor pentru 3 minute. Aluatul nu trebuie sa se coaca prea mult, doar un pic intarit. Se scoate tava din cuptor, se adauga compozitia de mere peste aluatul semi-copt, se intinde bine in tava, apoi se adauga si restul aluatului din castron peste mere. Intindeti bine pentru a acoperi merele si se da la cuptor pentru 15-20 minute.
Se serveste calda sau rece cu un pahar de limonada.
Alte retete prajituri cu poze recomandate
Reteta tiramisu
Tarta cu mere
Chec cu mere
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii