Prajitura cu mere si sirop de scortisoara se prepara incredibil de usor. Este delicioasa, iar siropul de scortisoara este facut pentru aceasta reteta. In plus poti folosi felii de paine care incep sa se usuce.
1. Taiati coaja feliilor de toast. Prajiti-le usor, de preferat in prajitor.
2. Tapetati forma de chec cu hartie. Puneti feliile mai intai pe peretii tavii, apoi pe fundul ei.
3. Curatati merele de coaja, scoateti semintele si taiati marul marunt. Turnati peste ele sucul de lamaie.
4. Caliti intr-o tigaie merele si 2 linguri de zahar. Lasati-le sa se raceasca. Puneti-le la scurs intr-o sita.
5. Amestecati ouale, frisca, laptele si 2 linguri de zahar. Eu le-am bagat pe toate in shaker.
6. Spalati menta, scurgeti-o si pastrati cateva frunze pentru decor. Restul taiati-le si raspanditi-le impreuna cu merele in tava (eu am turnat doar merele deasupra).
7. Incingeti cuptorul la 175 grade C. Puneti o plansa mai lunga ( pe care o folositi la prelucrarea aluatului) eu am pus un fund de lemn, peste forma, pentru ca feliile sa se imbibe cu amestecul de frisca si mere fara sa se deplaseze.
8. Dupa circa o ora indepartati placa si lasati prajitura pentru o ora la cuptorul deja incins.
9. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati timp de 60 de minute sa se raceasca. Puneti apoi prajitura la frigider, iar inainte de a o servi, scoateti-o pe un platou si indepartati hartia.
10. Bateti frisca si decorati cu ea prajitura, adica umpleti golul ala dintre felii.
11. Ornati-o cu frunzele de menta.
12. Ingrediente sos de scortisoara le puneti la fiert, amestecand intr-una, laptele, Sherry-ul, scortisoara si zaharul.
13. Lasati sosul sa se raceasca, apoi serviti-l alaturi de prajitura.
Reteta Prajitura cu mere si sirop de scortisoara a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Serviti felii din prajitura cu mere alaturi de sosul de scortisoara racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de...
Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Comentarii