Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina avem o coca omogena. Se pune la rece 1 ora. 2/3 din aluat se pune intr-o tava pregatita cu hartie de
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat pina avem o coca omogena. Se pune la rece 1 ora. 2/3 din aluat se pune intr-o tava pregatita cu hartie de copt si se inteapa de mai multe ori. Se coace 8-10 min la 180 grade. Am avut o tava 27x27cm. Pentru tavi mai mare trebuie dublata compozitia.
Pentru umplutura: se taie merele cuburi micute si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun intr-o cratita. Se amesteca sucul de mere cu zaharul, scortisoara si budinca sau amidonul si se toarna peste mere. Se fierb la foc potrivit amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se lege se pun stafidele si migdalele. Se toarna asa fierbinte peste foaia din tava. Restul de aluat se intinde, taie fasii si se pune ca un gratar peste. Se coace 45 minute la 180 grade.
Rece se pudreaza cu zahar si se taie.
Pregatirea retetei pas cu pas este aici:
http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=8289
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoAparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ouIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii