Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa alua
Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa aluatul la rece pentru 30 min. Merele se curata,se taie in patru si se scoate casuta cu simburi apoi se taie felii. Se ia trei sferturi din aluat si se intinde pe o suprafata presarata cu faina,un cerc cit fundul formei de copt.Din restul de aluat se intinde o fisie cu care se imbraca peretii tavii(aceasta sa fie de circa 24 cm diametru).Deasupra aluatului se asaza feliile de mere.pentru glazura se amesteca brinza (Quark) cu galbenusurile,amidonul,zaharul,coaja si zeama de lamiie si la asfirsit cu albusurile batute spuma.Se toarna peste prajitura,se da la cuptor(preincalzit la 200°) pentru circa 40-50 min.
Cum doriti,eventual presarat cu zahar pudra.Succes pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzVă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...
Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Comentarii