Prajitura cu mere si glazura de brinza

Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa alua

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g amidon(Mondamin)100g faina
  • 1ou
  • 50g zahar
  • 75 g.margarina
  • Pentru umplutura:750g mere acrisoare
  • 2 galbenusuri
  • 250g.brinza moale de vaca
  • 75g.zahar
  • 20g.amidon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiie
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa aluatul la rece pentru 30 min. Merele se curata,se taie in patru si se scoate casuta cu simburi apoi se taie felii. Se ia trei sferturi din aluat si se intinde pe o suprafata presarata cu faina,un cerc cit fundul formei de copt.Din restul de aluat se intinde o fisie cu care se imbraca peretii tavii(aceasta sa fie de circa 24 cm diametru).Deasupra aluatului se asaza feliile de mere.pentru glazura se amesteca brinza (Quark) cu galbenusurile,amidonul,zaharul,coaja si zeama de lamiie si la asfirsit cu albusurile batute spuma.Se toarna peste prajitura,se da la cuptor(preincalzit la 200°) pentru circa 40-50 min.
Cum doriti,eventual presarat cu zahar pudra.Succes pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia