Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata

Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata este un desert cu care veti obtine garantat laude de la invitatii sau de la familia voastra. Pentru pregatirea prajiturii cu mere punem pentru inceput margarina.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 125 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr. margarina
  • 200 gr. faina
  • 2 lingurite (nu cu varf
  • dar nici rase) cu praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta de vanilie (sau ce vreti)
  • un praf de sare
  • mere ( 2)
  • nuci
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata este un desert cu care veti obtine garantat laude de la invitatii sau de la familia voastra. Pentru pregatirea prajiturii cu mere punem pentru incaput intr-un castron  margarina topita, o mai mixam putin sa fie omogena si adaugam sarea, zaharul si pliculetele de zahar vanilat. Mixam bine ca sa se dizolve zaharul si adaugam oul intreg si mixam bine jumate de minut. Punem si celelalte oua mixand dupa fiecare. Bagam si esenta, faina amestecata cu praful de copt.In timp ce incorporam faina si mixam, adaugam si cele 5 linguri de lapte. Mixam pana face aluatul bulbuci.

Adaugam fulgi de ciocolata, fiecare cat doreste, cat pofteste. Amestecam cu o lingura si rasturnam aluatul intr-o forma unsa si tapetata (forma mea a avut 28cm); Pentru aceasta prajitura cu mere am folosit doar 2 mere din 4, le-am curatat de coaja, de samburi, le-am taiat sferturi si le-am asezat roata. Nu apasati pe feliile de mar, le-asezati fara sa le-mpingeti in aluat,  am mai aruncat printre mere cativa fulgi de ciocolata, am presarat putina scortisoara pe mere si am presarat nuci. Tava se baga in cuptorul incins la 175 grade si se lasa in jur de 30-35 minute.


Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata se pudreaza imediat ca sa se topeasca zaharul pe mere.  Reteta Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura Vis de cocos
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide