Se amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua foi, care se pun la copt i
Se amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua foi, care se pun la copt in cuptor. Separat se rad merele si se pun intre cele doua foi, iar deasupra se toarna un albus batut spuma cu 100 gr zahar. Se introduce tava din nou in cuptor si se lasa pana se usuca albusul, pe foc mic.
Se serveste cu zahar pudra, presarat deasupra.
Alte retete de prajituri:
Chec pufos Prajituri simple Gogosi pufoase
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...
Paste integrale cu legume
Comentarii