Prajitura cu mere Carmen

1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere Carmen

Ingrediente

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat stins in 1 lingurita otet
  • 400g faina circa
  • umplutura: mere
  • 7 linguri de zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

1. In vas am pus 7 linguri de zahar, poi 7 linguri ulei (eu am avut de arahide dar am facut si cu ulei de floarea soarelui), cele 7 linguri de lapte.

2. Se calesc merele cu 7 linguri de zahar si scortisoara.

3. Vasul cu zaharul uleiul si laptele se pun pe foc si se da in clocot.

Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet. Dupa ce s-a topit zaharul,compozitia se umfla putin de la lapte o lasam doar 2 minute si o lasam sa se raceasca nu musai de tot (eu am pus vasul in putina apa rece doar sa nu mai arda).

4. Adaugam oul intreg. Amestecam viguros pana se incorporeza complet oul. Apoi adaugam praful de bicarbonat stins cu otet.

5. Am inceput sa torn in ploaie virtuala faina amestecand intre timp. Renunt la lingura si amestec cu mana dar amestec inca pana cand devine aluatul moale la pipait dar nu lipicios.

5. Tai in sfarsit aluatul in doua. Intind foi si o asez pe prima in tava unsa si tapetata cu faina. Intind merele si acoper cu a doua foaie.

Apoi se da la cuptor cam 30 min sau 35min sa fie colorata frumos, doar blonda.

6. Am taiat-o si am pudrat-o.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu mere CarmenL a fost propusa de Carmen pe forum culinar.ro

Alta reteta cu mere gasiti aici: Tort cu mere si crema de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Alba ca Zapada

Spune-mi prajitura Alba ca Zapada si eu iti voi raspunde mama, bunica, copilarie ... Nu stiu daca prajiturile copilariei sunt...

Reteta de prajitura Alba ca Zapada
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide