Eu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu zahar si scortisoara. Le-am
Eu am inceput cu merele. Le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de zeama si le-am pus la calit impreuna cu zahar si scortisoara. Le-am calit pana a scazut toata zeama , iar pana am pregatit aluatul le-am lasat sa se raceasca.
Deci se amesteca ouale intregi, untura, iaurtul, zaharul , esenta si coaja de lamaie sa se omogenizeze totul bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, si se face un aluat vartos, care se imparte in 2.
Se intind 2 foi, se aseaza prima foaie in tava, se pune umplutura, eu presar p foaie putin gris, ca sa nu intre zeama de la mere in aluat , se aseaza a doua foaie. Eu am presarat si zahar peste cea de-a doua foaie pt ca imi place senzatia de crocant imbinata cu finetea prajiturii.
Se da la copt la temperatura medie ( 180 G) ,
Se incearca cu scobitoare si apoi se lasa la racit.
Se poate servi cu inghetata de vanilie.
Alte retete cu mere gasiti aici:
Prajitura cu mere si biscuiti ,
Placinta cu mere ,
Tarta cu mere si crema de vanilie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauNumai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....
Briose aperitiv cu branza si chimenIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii