Se framanta bine margarina cu faina si cu galbenusul crud. Se adauga apa si otetul amestecate. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consi
Se framanta bine margarina cu faina si cu galbenusul crud. Se adauga apa si otetul amestecate. Se framanta in continuare pana se obtine un aluat consistent. Se imparte coca in 2 parti si se bat cam de 30 de ori fiecare. Se unge tava cu margarina si se intinde prima foaie in tava. Aceasta se inteapa cu furculita ca sa se coaca bine.
Merele se rad, se storc de zeama si se calesc cu zaharul. Spre final se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
Se intinde peste prima foaie merele calite si apoi se intinde a doua foaie. Se da tava la cuptor, la foc potrivit (170o) circa 45-60 min.
Se scoate tava, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in formele dorite.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm pregatit o cina hranitoare si sanatoasa, plina de culoare si savoare: Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci, sfecla...
Salata de quinoa, avocado, cartofi dulci si sfecla rosieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii