Prajitura cu mere

Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 125g Margarina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 125g zahar
  • 325g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 kg de mere rase

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat

"fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua.

Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe

fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime).

Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva

zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie.

Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste

mere(de fapt se acopera merele cu el).

Se coace cca.75 min la 175 grade.

Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata

de caise(2 linguri) si se face o glazura din 50g zahar pudra si citiva stropi de zeama de lamiie care se imprastie cu lingura pe deasupra.Glazura trebuie sa

aiba consistenta unei smantane -sa nu fie prea fluida.


Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Rulouri din carne de vita
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide