Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai
Din ingredientele de mai sus se face un aluat
"fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe
fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime).
Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva
zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie.
Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste
mere(de fapt se acopera merele cu el).
Se coace cca.75 min la 175 grade.
Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata
de caise(2 linguri) si se face o glazura din 50g zahar pudra si citiva stropi de zeama de lamiie care se imprastie cu lingura pe deasupra.Glazura trebuie sa
aiba consistenta unei smantane -sa nu fie prea fluida.
Se lasa sa se raceasca bine si apoi se taie
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita
Comentarii