Prajitura cu mere

Este reteta mea preferata de prajitura cu mere

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • 300-320 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 250 g margarina
  • 3-4 linguri smantana dulce grasa
  • 1 kg mere
  • Zahar dupa gust
  • 10 g scortisoara
  • 10g amidon
  • 1 lingura gris

Mod de preparare

Se pregateste umplutura: merele curatate se taie marunt, se indulcesc dupa gust si se amesteca cu scortisoara si amidon. Nu rad merele si nici nu le storc de zeama.

Aluatul se prepara din 2 parti astfel:

Partea 1-aluatul

Se taie un deget din margarina pe lungime (cam o treime), se amesteca cu oul, smantana, sarea si aprox. 220 g faina. Se mixeaza cu paletele de aluat pana aluatul se dezlipeste de marginile vasului (se mai adauga faina daca e necesar). Se da la rece 5 minute

Partea 2- pasta

Restul de margarina se mixeaza cu 80 g faina pana rezulta o pasta.

Se incinge cuptorul la 180 grade C si se tapeteaza o tava de aprox. 36*28 cm cu hartie de copt.

Se intinde aluatul pe masa infainata, cat se poate de mult si se unge pasta deasupra cu cutitul. Se ruleaza si se taie in 2 bucati.

Se intinde prima bucata intr-o foaie de dimensiunea tavii, se asaza in tava, se presara grisul, se intinde umplutura de mere dupa care se intinde a doua foaie care se asaza peste mere, se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 45 minute (pana e rumenita bine).

Dupa ce se raceste, se presara zahar pudra. Se poate servi simpla sau cu sos de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia