Merele curatate de coaja si date pe razatoare se pun la rece, acoperite cu doua linguri de zahar tos si scortisoara pisata. Pentru aluat se separa ga
Merele curatate de coaja si date pe razatoare se pun la rece, acoperite cu doua linguri de zahar tos si scortisoara pisata. Pentru aluat se separa galbenusurile si se freaca impreuna cu uleiul. Se adauga apoi zaharul ramas, coaja rasa de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina in ploaie si albusurile batute spuma tare si se framanta bine. Aluatul se pune intr-o tava unsa cu ulei, care se da la cuptor, pentru 10 minute. Se scoate si se pun merele deasupra, dupa care se continua coacerea.
Prajitura se serveste pudrata cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere Lapte de pasare Prajitura televizor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii