Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit impreuna cu 10 linguri de zahar si putina scortisoara, dupa care se pune
Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit impreuna cu 10 linguri de zahar si putina scortisoara, dupa care se pune la rece. Pentru aluat se bat ouale, se adauga uleiul, zaharul si zaharul vanilat. Se bate cu telul sau se mixeaza si se adauga sarea, praful de copt si zeama de lamaie. Se pune timp de 30 de minute la rece, apoi se imparte in doua bucati. Se intind doua foi: una se pune intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina si se intind merele deasupra. Se asaza peste cealalta foaie, Se introduce la cuptor si se lasa la copt, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit se taie in patrate.
Se serveste prajitura presarata cu zahar vanilat.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Prajituri simple Turta dulce
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniUsor, spumos, gustos!
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Comentarii