Reteta am gasit-o pe un site si am adaptat-o gusturilor mele
Untul se topeste si se lasa la racit. Se bat ouale cu zaharul cateva minute pana devine o spuma albicioasa peste care se adauga untul topit, faina, cocosul si zaharul vanilat. Compozitia nu trebuie sa fie tare, sa curga. Daca vi se pare prea tare puteti adauga cateva linguri cu lapte (2-3). Pe fundul unei tavi rotunde (a mea este de 20 cm) se pune hartie de copt peste care se pun merele taiate feliute. nu trebuie sa aiba o forma anume, nu trebuie sa fie foarte subtiri. Eu peste ele mai pun fulgi de ciocolata si/sau bucati de nuca (am incercat si impreuna si separat). Se toarna blatul si se da la cuptorul preincalzit la 170 g pt 40 min. Se poate orna cu frisca dar mie imi place foarte mult goala :)
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii