Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker

1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom 2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb" 3.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker

Ingrediente

  • 2 LS (Lingura de supa) Korinthen (sunt mai mici ca stafidele se pot inlocui cu stafide)
  • 2 LS Rom
  • 6 oua
  • 500 g caise proaspete (sau 1 cutie mare compot caise)+Zeama de la o lamaie (se marineaza mai tarziu caisele cu ea nu se pune in aluat)
  • 150g unt moale (merge si margarina)
  • 100g zahar
  • Jumatate lingurita coaja de lamaie
  • Un praf sare
  • 200g mac macinat
  • 50g migdale taiate marunt (sau nuci)
  • 100g faina
  • 50g mondamin-amidon pentru prajituri-gustin
  • 1 LC (Lingurita de ceai) rasa cu praf de copt
  • 50 g pesmet (eu l-am facut din biscuiti)
  • Pt „la Sfarsit
  • 250g gem de caise sau jeleu
  • 2 LS Tarie de fructe (cine nu are voie de alcool pune zeama de la compotul de caise)
  • Zahar pudra
  • LS-lingura supa; LC- lingurita ceai

Mod de preparare

1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom

2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"

3. În cazul in care avem caise proaspete se spale, se taie in jumatati; Cele din compot se scurg de zeama si se stropesc cu zeama de lamaie

4. Untul se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, coaja de lamaie si sarea

5. Galbenusurile se adauga treptat

6. Se bate bine pana arata cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zaharul

7. Se adauga macul, korinthele (stafidele) si migdalele (nucile); Se incorporeaza cu o paleta

8. Albusurile se bat teapane

9. Faceti proba cu castronul rasturnat daca sta acolo linistite si nu curg sunt gata

10. Cam acum a venit timpul sa incalzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se incorporeaza foarte usor cu o paleta o parte din albus apoi o parte din faina (pe care am amestecat-o inainte cu amidonul si praful de copt si am cernut-o) pana se termina compozitia

11. Doamnele caise fac o baie in pesmetul de biscuiti si se aseaza frumos in tava, se baga la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute

12. Se lasa la racit, in acest timp se amesteca taria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se incalzeste putin si daca gemul are fructe in el se piureaza intr-o sita

13. „Prajitura fiind bronzata o ungem cu crema"- adica cu gemul de caise, apoi se pudreaza dupa gust
Pofta buna!

Reteta propusa de Camila

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Mosocoarna cu prune
1
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
2
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Parteneri
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
Bucataras.RO

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Sursa de inspiratie, retetele lui Vladut. Visam la aceste clatite inca de cand am gasit aceasta reteta, iar acum am reusit...

Clatite cu umplutura de mac si sos de visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide