Prajitura cu lime

Este o reteta mea preferata de prajitura fara faina

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu lime

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 grame migdale macinate
  • 150 grame zahar
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 150 grame unt
  • 4 linguri cacao
  • Zeama de la o lime
  • Coaja de la o lime

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin o spuma albicioasa.

Se incorporeaza migdalele macinate amestecate cu cacao usor, cu miscari de jos in sus.

Untul se topeste impreuna cu ciocolata si racit se incorporeaza in aluatul de oua cu migdale.

Ultima data se amesteca in aluat zeama de la lime impreuna cu coaja.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pentru 35-40 min (depinde de cuptor) in forma de 20 cm rotunda cu inel detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Este gata cand deasupra se formeaza o crusta mai tare, dar la mijloc este inca putin moale.

Se scoate din cuptor si se lasa in forma acoperita cu un prosop umed pentru a nu se usca pana se raceste aproape de tot.

Se va crapa din cauza ca nu are faina. Este in regula :)

Cand e racita in totalitate se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce