Prajitura cu Kiwi si budinca este o reteta de prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta puteti pregati budinca dumneavoastra sau puteti folosi budinca din plic.
Se amesteca faina, zaharul, ouale, untul, laptele, praful de copt pana se obtine o compozitie omogena. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt, lasa la copt 25-30 min. Apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Optional se poate insiropa blatul.
Crema: Se pune intr-o oala cu pereti dubli (de preferinta) fructele de kiwi ( se pastreaza 1-2 buc. pentru ornat), vinul, apa 50 gr. zahar si se lasa la fiert, apoi se adauga budinca desfacuta in apa sau putin vin. Se amesteca sa nu faca cocolosi si se lasa la fiert. Dupa racire se aseaza deasupra blatului, iar peste budinca se pune frisca batuta. Se portioneaza (16 buc) si pe fiecare bucata se pune o felie de kiwi si putina ciocolata razuita deasupra.
Prajitura cu kiwi si budinca se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii