Pentru concurs retete de primavara. Strugurii fara samburi, pastrati in borcane, aromati, pentru prajiturele, in orice sezon.
Se macina biscuitii apoi se framanta cu margarina topita.
Se intinde totul intr-un strat uniform, bine predat in forma cu inel detasabil.
Se broboneste o ciorchina spalata de strugure apoi se pun boabele la fiert cu cana de zahar si 100 ml apa, cam 10 minute de la primul clocot.
Se strecoara boabele de suc si se lasa sa se raceasca bine. Se mixeaza smantana cu zaharul pudra si branza de vaci apoi adaugam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se varsa totul deasupra blatului de biscuiti,se amesteca usor si se da o ora la rece.
Se broboneste si al doilea strugure bine spalat si scurs apoi se scoate prajitura de la rece, se presara deasupra boavbele peste care se toarna jeleul preparat din sucul ramas, dupa inbstructiunile de pe plic.
Se lasa cel putin 2 ore inainte de a o taia ,dar de preferat este de seara pana a doua zi.
Pofta buna!!!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postpentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii