O prajitura foarte gustoasa cu cacao si gutui. Un gust de toamna. Ador mirosul gutuilor si culoarea lor galbena, si cum nu mai e atat de cald afara, chiar ne prinde bine sa pornim putin cuptorul si sa umplem casa de arome eu zic sa gatim.
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati.Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc.
Lasam deoparte sa se raceasca.
Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul.
Adaugam apa , cafeaua 3 in 1 sau cafea solubila, cacao, bicarbonatul de sodiu, faina si praful de copt. Omogenizam foarte bine tot.
Intr-o tava de 30 x 25 cm tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia. Cu o lingura asezam gutuile si presaram deasupra samburi de nuca.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii