Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma iar galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar. Apoi se amesteca bine albusul cu galbe
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma iar galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar. Apoi se amesteca bine albusul cu galbenusul si cu grisul. Se tapeteaza o cratita cu faina, se toarna compozitia si se introduce la cuptor unde se lasa sa se coaca aproximativ 15 minute pana cand suprafata devine aurie. Se scoate din cuptor, se inteapa cu furculita toata suprafata si se toarna laptele clocotit amestecat cu cacao si cu jumatatea de cana de zahar ramasa. (Laptele se poate amesteca si cu gem, esenta de lamaie etc). Se orneaza optional cu frisca, crema de ciocolata, crema de vanilie.
Se serveste rece
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....
Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii