Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit faina. Compozitia se toarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g. zahar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei + 1/4 pachet margarina Unirea
  • 1 ceasca lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 250g. faina
  • GLAZURA: 200g. zahar
  • 13 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1/4 pachet margarina Unirea
  • 100g. ciocolata de menaj (cu lapte sau amaruie)

Mod de preparare

Se amesteca zaharul + mierea, ouale, uleiul, margarina, laptele (praful de copt se stinge in lapte), aromele si la sfarsit faina. Compozitia se toarna in tava unsa cu margarina (eu folosesc Rama) si tapetata cu faina si se introduce la cuptor, foc potrivit. Este coapta cand se desprinde de pe tava sau se poate incerca cu scobitoarea, trebuie sa ramana uscata.

La glazura se fierb toate ingredientele, mai putin margarina care se adauga in glazura dupa ce am dat-o jos de pe foc.

Prajitura se taie in bucati, calda fiind. Cand s-a racit prajitura se toarna glazura calda peste ea, asa incat sa se insiropeze bine, deasupra se presara nuci taiate marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Chiftelute din legume
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide