Prajitura cu glazura

Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi pe planseta o foaie drept

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foaie ai nevoie de:
  • 250 g nuci
  • 150 g zahar
  • 11/2 albus
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 albus
  • 4-5 linguri de zahar pudra
  • 2-3 pliculete de vanilie
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus.

Intinzi pe planseta o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm.

Pentru glazura, bati un albus cu zaharul pudra pana se formeaza o spuma foarte tare, la care adaugi zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Pui aceasta glazura peste foaie si intinzi omogen cu un cutit pe toata suprafata.

Tai apoi foaia in triunghiuri lungi de 6 cm si late de 1-1,5 cm, pe care le asezi cu ajutorul unui cutit, pe o tava unsa cu un strat foarte subtire de unt.

Se baga tava in cuptor, la foc slab si se tine 15-20 de minute, pana cand glazura se intareste, fara insa sa se ingalbeneasca.

Scoti din cuptor si lasi sa se raceasca, dupa care scoti din tava.
Alte retete de prajituri

Tarta cu fructe

Prajituri din foi cu miere

Prajitura cu crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tarta cu carne tocata si legume
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide