Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi pe planseta o foaie drept
Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus.
Intinzi pe planseta o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm.
Pentru glazura, bati un albus cu zaharul pudra pana se formeaza o spuma foarte tare, la care adaugi zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Pui aceasta glazura peste foaie si intinzi omogen cu un cutit pe toata suprafata.
Tai apoi foaia in triunghiuri lungi de 6 cm si late de 1-1,5 cm, pe care le asezi cu ajutorul unui cutit, pe o tava unsa cu un strat foarte subtire de unt.
Se baga tava in cuptor, la foc slab si se tine 15-20 de minute, pana cand glazura se intareste, fara insa sa se ingalbeneasca.
Scoti din cuptor si lasi sa se raceasca, dupa care scoti din tava.
Alte retete de prajituri
Tarta cu fructe
Prajituri din foi cu miere
Prajitura cu crema de ciocolata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii