Prajitura cu gem si samburi de caise

Avem gem preparat de vara ,avem samburii e caise uscate,ne pregatim de o prajitura delicioasa de toamna!

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gem si samburi de caise

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • crema;350 g branza proaspta de vaci
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 ml smantana
  • 250 ml nectar de caise
  • 2 pliculete de gelatina
  • cateva caise din compot
  • decor;siropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml)si restul de caise scurse de suc
  • un borcanel mic de gem de caise
  • o mana de samburi dulci de caise

Mod de preparare

1.Se prepara 2 blaturi,fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta,la sfarsit faina cernuta.

Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute,la foc potrivit.

Se desprinde blatul inca cald de pe hartie,cu lama unui cutit

2. Se aseaza primul blat in tava in care l-am copt il stropim cu jumatate din zeama de compot de caise, turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana,se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Se presara deasupra feliute de caise din compot,scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra ,se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi se stropeste si el cu restul de compot ramas, se intinde cu grija gemul,intr-un start uniform,se presara deasupra miejii de caise prajiti un pic la cuptor si apoi maruntiti.Se da prajitura la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia in forma dorita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Supa de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu smantana si nuca
1
Prajituri

Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Prajitura cu smantana si nuca
Pancake Jamie Oliver
2
Clatite

Pancake Jamie Oliver

Pancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.

Pancake Jamie Oliver
Lapte de pasare (iese sigur)
3
Creme

Lapte de pasare (iese sigur)

Laptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...

Lapte de pasare (iese sigur)
Prajitura Mena
4
Prajituri

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Prajitura cu mac
5
Prajituri

Prajitura cu mac

Se amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....

Prajitura cu mac
Parteneri
Madlene cu suc de clementine
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Prajitura Boema cu crema fina de branzica
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica