Prajitura cu gem si foi de cartofi

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la T

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu gem si foi de cartofi

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 400g faina
  • 250g margarina (sau 150ml ulei si 100 ml apa
  • pt o varianta fara Euri)
  • 250g zahar (eu am pus 150g si era dulce
  • destul)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • un borcan gem
  • nuci

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare. Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti. O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie. Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte. Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat. Fie topiti ciocolata amaruie si o subtiati cu putin ulei, fie faceti o glazura de ciocolata pe care ati mai incercat-o. Daca nu, se pudreaza cu zahar... sau nu... sau... cum vreti. Reteta propusa de Guguluff

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia