Prajitura cu gelatina

Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Este delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 g gelatina
  • 100 g lapte sau apa rece
  • Sosul de cacao:
  • 7 linguri de cacao
  • 5 linguri de apa
  • 7 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • 800 g frisca
  • 200 g de zahar
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 100 g ulei
  • o lingurita de bicarbonat stins
  • 50 g rom
  • putin lichior de cafea
  • 100 g cafea

Mod de preparare

Pentru prajitura cu gelatina se pun 30 g gelatina si 100 g lapte sau apa rece la inmuiat. Sosul de cacao: 7 linguri de cacao, 5 linguri de apa, 7 linguri de zahar si esenta de rom, se fierb pana se ingroasa, dam deoparte si adaugam gelatina inmuiata. Separat se amesteca 800 g frisca cu 200 g de zahar si se pune peste sosul de cacao, dupa ce s-a racit.
Blatul - 6 oua batute spuma cu 250 g zahar, se adauga 2 linguri de cacao, 5 linguri de faina, 100 g ulei, o lingurita de bicarbonat stins si 50 g rom. Se coace totul la foc iute si, dupa ce s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza cu putin lichior de cafea amestecat cu 100 g cafea fiarta, apoi, tava in care am copt o tapetam cu folie, peste folie punem o parte din blat, peste blat punem crema (in frisca batuta cu zahar, sosul de cacao si gelatina). Punem deasupra al doilea blat, la final decoram cu frisca si ciocolata rasa.


Deasupra se adauga glazura, dupa dorinta si prajitura cu gelatina se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia