Prajitura cu fructe (prune)

Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina. Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu fructe (prune)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g faina
  • 200 g unt sau 250 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar mic cu lapte -cca 150 ml
  • ceva coaja rasa de lamaie
  • esente de pus in blat
  • fructe
  • 1kg: mere
  • caise
  • nectarine
  • piersici
  • prune
  • fructe de padure
  • cirese/visine...orice!
  • facultativ: nuci putin prajite in cuptor

Mod de preparare

Tava mare de la aragaz se unge cu ambalajul de la unt/margarina si se tapeteaza cu faina.

Ingredientele pregatite: prunele taiate si nuca prajita (eu am pus mai multa si bine-am facut).

Se amesteca la repezeala margarina cu galbenusurile si zaharul. Nu insistati, nu tb sa se topeasca zaharul!

Adaugati faina si laptele.

Bateti bine albusurile, cu putina zeama de lamaie (proteina din albus face o reactie de bine cu acidul) adaugati-le peste compozitia anteriora.

Puneti si nucile sfaramate in mana, si praful de copt. Aveti grija sa faceti amestecul intr-un vas mai mare inca de la inceput.

Rezulta o compozitie destul de consistenta care se rastoarna in tava.

Urmeaza partea cea mai migaloasa, asezatul fructelor.

Se baga in cuptorul preincalzit cam 40 min, din care primul sfert de ora a fost la foc mai mare apoi l-am redus la mic.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu fructe (prune) a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia