Prajitura cu fructe de padure si iaurt este o prajitura usoara si revigoranta, un deliciu pe care-l puteti pregati oricand cu fructele preferate.
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie, pe care o turnam peste albusuri. Cu o lingura incorporam treptat faina, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o punem in forma de tort, in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 30-35 de min., in functie de cuptor.Cand este gata il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.
Intr-un vas punem fructele (congelate am avut eu), zaharul pudra, lichiorul si punem in cuptorul cu microunde 1 min sau pana se topeste zaharul, dar fara sa se inmoaie prea tare fructele, apoi le lasam sa se scurga.
Crema:
Gelatina o punem intr-o cana impreuna cu 50-75ml apa si o lasam 10 min sa se hidrateze, apoi o punem in cuptorul cu microunde 15 sec sau o topim pe baie de aburi. ATENTIE gelatina nu trebui sa fiarba.
Intr-un vas mixam frisca cu atentie sa nu se taie, iar in alt vas mixam iaurtul cu zaharul si gelatina topita .Amestecul de iaurt il incorporam treptat in vasul cu frisca, mixand la viteza mica. Cand este gata o lasam la rece pana se raceste blatul. Daca acesta este facut din timp o putem folosi imediat.
Masuram siropul lasat de fructe si completam cu lichior, apa, suc etc pana obtinem 500ml lichid. Intr-un vas punem tort gelee impreuna cu zaharul, apoi turnam cate putin din cei 500ml lichid pana ii terminam. Punem totul intr-un vas si fierbem cca 1 min.
Ansamblare:
Taiem partea de sus a blatului ca sa il nivelem, apoi taiem blatul in doua. Pe un platou punem prima parte de blat, apoi punem trei sferturi din crema,partea a doua de blat si restul de crema. Deasupra aranjam fructele, iar peste fructe turnam din mijloc tort gelee. Tinem prajitura la rece minim 1 ora sau pana se incheaga tort gelee.(gelatina)
Sfaturi:
tort gelee merge pus cald(nu fierbinte)
puteti inlocui fructele de padure cu capsuni, visine sau ce fructe va plac.
Reteta de prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt a fost propusa de mikidaniro pe forum culinar.
Pastrati prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt la rece pana in momentul servirii.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii