Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri. Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, 6 linguri.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucatoaie, nu l-am mai maruntit).
Se mixeaza bine si rezulta o crema, pe care ar fi bine sa n-o mancati in totalitate (vezi poza 1)
Apoi se adauga faina, praful de copt si laptele , se mixeaza iar si rezulta un aluat de genul.
Aluatul se intinde in tava ( pregatita deja cu hartia de copt) si se niveleaza usor ( e moale).
Deasupra se presara fructele - nu toate , doar o parte. Eu am pus ceva mai mult de 500 de grame de afine , coacaze si mure. Restul de fructe - cam 300 de grame - se vor folosi mai tarziu.
Important: fructele nu se apasa in tava. (vezi poza 2)
Se bat albusele spuma cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se adauga si un strop de zeama de lamaie. (vezi poza 3)
Se scoate prajitura din cuptor care dupa 30 de min. (vezi poza 4)
Se presara restul de fructe. (vezi poza 5)
Se intinde bezeaua deasupra.
Se da la cuptor inca maxim 10 min. (vezi poza 6)
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu fructe de padure si bezea a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii