Prajitura cu fructe (caise, visine, zmeura, fragute)

Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa. Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • JUMATATE DE PORTIE:
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 5-6 linguri de supa cu ulei
  • arome (coaja de lamaie
  • vanilie)
  • 1 praf de copt
  • 500 g fructe (dar se poate si cu mai putine)

Mod de preparare

Zaharul si faina eu le-am masurat cu paharul gradat si mi-a fost mai la indemana sa le masor asa.

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane separate. Am pus mixerul la treaba si am batut spuma albusurile cu un pic de sare.

Apoi am adaugat zaharul in ploaie si am mixat in continuare. Dupa ce s-a topit zaharu m-am oprit si am trecut la urmatoarea faza.

Am pus uleiul (in reteta zice in fir), adica 6 linguri de ulei in galbenusuri si am mixat, eu aici n-am respectat, adica puneam o lingura de ulei mixam si tot asa.

Dupa ce am terminat si cu operatiunea asta am pus maioneza incet peste albusuri si am amestecat cu o lingura de lemn.

Am stins un pic de bicarbonat de sodiu (ca asta aveam!) cu zeama de lamaie si am pus in blat, am pus faina in ploaie si am amestecat cu grija sa nu se lase spuma. Cand am terminat, am pus materialul de blat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si apoi am pus zmeura ca asta aveam deasupra blatului si am dat-o la cuptor cam 45 de minute.

N-am deschis cuptorul in primele 20 de minute!! S-a copt cand a inceput sa se desprinda blatul de pe marginea tavii si am incercat cu un fir de pai cu care am intepat blatul.

Dupa ce am scos-o din cuptor, am lasat-o sa se raceasca un pic ca nu mai aveam rabdare si am pudrat-o cu zahar pudra.
Pofta buna!

Reteta

Prajitura cu fructe (caise, visine, zmeura, fragute) propusa de georgi8us pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Pancakes cu mere si alune
Bucataras.RO

Pancakes cu mere si alune

La micul dejun sau la cina, alaturi de o cana cu lapte, sunt perfecte! 

Pancakes cu mere si alune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide