Prajitura cu frisca

Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5 galbenusuri si zaharul. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentreu aluat
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 200 m lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 6-7 linguri lapte
  • 250 g zahar
  • 2linguri cacao
  • 1 pachet margarina
  • 150 g nuca de cocos
  • Pentru ornat
  • 300ml frisca

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5

galbenusuri si zaharul.

Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati alternativ si treptat laptele, faina si praful de copt, care s-a stins cu zeama de lamaie.

Se adauga albusurile batute spuma.

Amestecati prin rasturnare.

Se toarnea compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si coaceti-o la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, taiati-o in patrate.

Pentru crema, puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si cacaoa.

Dupa ce a clocotit, luati vasul de pe foc si adaugati

margarina. In aceasta crema scufundati fiecare bucata de

prajitura, astfel incat mijlocul sa ramana galben si doar

suprafata sa fie trasa in crema.

Asezati fiecare bucata pe o farfurie, pe un strat de miez de cocos ras.

Se lasa prajiturile sa se raceasca si apoi se pune pe fiecare bucata frisca ornata frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide