Prajitura cu foi si crema

Prajitura cu foi si crema este o reteta de prajitura de casa delicioasa si foarte aspectuoasa, potrivita doar pentru pofta de dulce sau pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi si crema

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1 pliculet amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 6 linguri zahar
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 1/2 ciocolata alba
  • 4-5 linguri smantana dulce

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei Se imparte aluatul in patru si se intind patru foi subtiri . Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute. Foile vor fi tari si casante.

CREMA:

Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul, zaharul(eu am pus zahar vanilat), romul si cacao. Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa se ingroase crema este gata. Se toarna crema fierbinte intre foi, se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi. Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi. Se face apoi glazura din ciocolata alba si se fac diverse modele. Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.


Pofta buna! Reteta Prajitura cu foi si crema a fost propusa de vio_dreams pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ciocolata si ganache cu matcha
Bucataras.RO

Ciocolata si ganache cu matcha

Vi s-a intamplat sa aveti in anturaj o persoana draga, careia sa trebuiasca sa-i oferiti ceva cu o ocazie speciala dar acea...

Ciocolata si ganache cu matcha
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide